pondělí 5. března 2012

Vítáme všechny návštěvníky našeho nově založeného blogu a doufáme, že poslouží k vzájemnému porozumění a k objasnění našeho pokusu o oživení tohoto krásného kousku přírody tak, aby vyhovoval  všem slušným lidem k odpočinku a relaxaci.

Nejdříve trochu o začátcích.
Neziskové občanské sdružení JEZÍRKO LIBUŠÍN vzniklo jako dobrovolná aktivita zakládajících členů a od doby právního založení v roce 2009 je naše činnost směrována ke zlepšení okolí jezírka, tak aby co nejlépe odpovídalo potřebám občanů a členů sdružení, pro  krátkodobé  sportovní,  rekreační a relaxační využití přiléhajících ploch.
Pouze kratičce. V  průběhu  naší činnosti od roku 2009 se nám podařilo vyčistit louku nad cestou do podoby  kterou všichni návštěvníci  znají,  opravili a osadili jsme několik starších laviček, které nám věnovala obec, opravili cestu kolem jezírka, založili vrbový altánek na louce u hráze, udržujeme travní plochy,  pravidelně sbíráme a svážíme odpadky, kterých zejména v létě není málo.
Ve spolupráci se základní školou vedeme dětský rybářský kroužek a jezírko využíváme jako nejvhodnější prostor pro vedení dětí k ohleduplnosti k přírodě i lidem a doufáme, že se nám alespoň  u dětí  které  kroužek navštěvují, povede vychovat slušnou a ohleduplnou generaci.
Trochu o našich plánech.
Do budoucna máme plánů spoustu, ale jejich realizace je limitována finančními prostředky, kterých se nám, stejně jako všem ostatním v dnešní uspěchané době nedostává, znovu tedy pouze ve zkratce. Například vybudovat v okolí jezírka naučnou stezku, osadit hnízdní budky pro ptáky, opravit hrázní těleso, po těžbě dřeva spolu s obnovou travního porostu na hrázi a mnoho dalšího.
Náš blog se budeme snažit průběžně aktualizovat a uvítáme všechny podnětné nápady, připomínky nebo návrhy toho co by se ještě dalo vylepšit, nejvíce ale uvítáme jakoukoli pomoc a to jak finanční, tak nabídku využití techniky, nebo darování využitelného materiálu na opravu ploch nebo hráze, která je ve značně špatném stavu.
Děkujeme všem  kteří se o naši práci zajímají a snad nám i fandí a přejí si, aby se naší  prací  a soukromou  investicí členů povedlo jezírko dovést do podoby  kterou si všichni představují a těšíme se na setkání na upravených a čistých březích. Zároveň se chceme i trochu omluvit za znepřístupnění vjezdu autem, ale kdo si  pamatuje  naše začátky jistě ví,  že odpadu jako lednice, pneumatiky a další do lesa nepatřící odpad který jsme odváželi, na pozemek jezírka někdo autem přivezl, aby se vyhnul poplatkům ve sběrném dvoře a hlavně navážení nového odpadu má omezení vjezdu sloužit.
Pokud Vás zajímá, jak okolí jezírka vypadalo a v co se po pár letech změnilo, přikládáme pár fotografií.

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ JEZÍRKO LIBUŠÍN.

Žádné komentáře:

Okomentovat